Architects Cut Through Roof To Convert Carriage House Into Sunbathed Home | Summary and Q&A

522.3K views
β€’
November 20, 2019
by
Architectural Digest
YouTube video player
Architects Cut Through Roof To Convert Carriage House Into Sunbathed Home

TL;DR

A rundown carriage house is transformed into a modern home with natural light and unique design elements.

Install to Summarize YouTube Videos and Get Transcripts

Key Insights

  • πŸ‘ͺ Transformation of a rundown carriage house into a modern and spacious home required addressing structural challenges, maintaining connectivity, and preserving the exterior.
  • πŸ”‡ The use of cut volumes, including a sky volume, allowed for natural light to fill previously dark rooms.
  • 🎨 Digital technology, such as CNC milling, was used to create perforated walls and intricate patterns in the design.
  • 🀍 Natural materials, such as concrete and white oak, were incorporated for a cohesive and environmentally friendly design.
  • πŸ‘« The integration of LED lighting and molded acrylic fixtures added functional and aesthetically pleasing lighting elements.
  • πŸ“š The library held a special place in the home, with thin steel plate verticals and white oak horizontals providing a balance between structure and the display of books.
  • 🫑 The renovation respected the historical significance of the building by working with Landmarks Preservation and compromising on certain design elements.

Transcript

the house is a hybrid between open loft like space but also enough separateness for each room to have its own character hello welcome to Clinton Hill courtyard house I'm Beth O'Neill I'm Chris McVoy and together with our associate Rousimar Josh feely we transformed a rundown carriage house into a 21st century light-filled spacious home for a young ... Read More

Questions & Answers

Q: How did the designers create natural light in the previously dark rooms of the carriage house?

The designers cut a two-story volume to connect to the sky, bringing in natural light. They also introduced mullions and created two large squares on the sky volume, allowing the sun to cast interesting patterns on the walls.

Q: How did the designers ensure visual access and maintain the view into the living room from the stairs?

They perforated the wall with angled holes, using digital technology and CNC milling to create a pattern. The holes maintain the view into the living room from above eye level and bring in light from higher angles.

Q: What materials were used in the kitchen design?

The kitchen features concrete flooring with radiant heating, white oak cabinetry, and a mix of square cabinets and open shelving. LED lighting was integrated for functional lighting, while molded acrylic light fixtures were designed for a soft, shaped glow.

Q: How did the designers respect the historical significance of the building during the renovation?

As the building was a landmark, the designers had to work with Landmarks Preservation to ensure the renovation respected the original features. They compromised by installing a beautiful mahogany door, while the transom and surround remained painted wood.

Summary & Key Takeaways

  • Designers faced three main challenges: carving out volumes while maintaining structural integrity, creating connectivity between different parts of the house, and transforming the house while preserving the exterior.

  • The design concept involved cutting a two-story volume to connect to the sky and bring in light and cutting a second volume to make a garden, connecting the house to nature.

  • The house features a sky volume made of white stained plywood, with a brachiating form that brings light into the bedroom and bathroom.

Share This Summary πŸ“š

Summarize YouTube Videos and Get Video Transcripts with 1-Click

Download browser extensions on:

Explore More Summaries from Architectural Digest πŸ“š

Summarize YouTube Videos and Get Video Transcripts with 1-Click

Download browser extensions on: